Bel ons: 06 371 986 45 of 06 110 008 18

De arbodienst. Waarom je niet zonder kunt.

De arbodienst. Waarom je niet zonder kunt.

Sinds 1 juli 2017 is de Arbowet (weer) gewijzigd en is het wettelijk verplicht een basiscontract af te sluiten met een arbodienst. Dat alleen is natuurlijk al een hele goede reden om een arbodienst in de arm te nemen. Maar afgezien daarvan zijn er nog veel meer goede redenen voor werkgevers om met een arbodienst in zee te gaan. Een arbodienst kost namelijk niet alleen maar geld, het levert ook een heleboel op.

Lees meer

Vijf manieren om verzuim terug te dringen

vijf manieren om verzuim terug te dringen op de werkvloer

Elke werkgever kent het en niemand zit er op te wachten: zieke werknemers. Een griepje of gekneusde vinger is nog wel te overzien. Maar wat als het verzuim langer duurt? Of als het verzuimpercentage in uw bedrijf hoger is dan normaal?

Lees meer

Wie heb ik aan de lijn, hallohallo: een (nep)bedrijfsarts?

nog altijd verwarring over taken casemanager en bedrijfsarts

Stel, je bent een zieke werknemer en de arbodienst belt. Zit er dan een bedrijfsarts aan de andere kant van de lijn? Misschien. Maar de kans is groter dat het een casemanager, een basisarts, of een vitaliteitscoach is. Maar die wil wél van alles weten over jouw medische problemen. Mag dat zomaar?

Lees meer

Boete Inspectie SZW. Veel hoger dan voorheen.

Boete Inspectie SZW. Wat moet u betalen

De Arbeidsinspectie kan nu direct, zonder waarschuwing vooraf, een boete opleggen als u geen geldig basiscontract met een arbodienst afgesloten heeft. De normbedragen zijn bijgesteld en variëren van €340 tot €13.500 .

Lees meer