Bel ons: 06 371 986 45 of 06 110 008 18

Vijf manieren om verzuim terug te dringen

vijf manieren om verzuim terug te dringen op de werkvloer

Elke werkgever kent het en niemand zit er op te wachten: zieke werknemers. Een griepje of gekneusde vinger is nog wel te overzien. Maar wat als het verzuim langer duurt? Of als het verzuimpercentage in uw bedrijf hoger is dan normaal? Wacht niet af maar neem actie!  Er valt vaak best wat aan te doen.…

Lees meer

Wie heb ik aan de lijn, hallohallo: een (nep)bedrijfsarts?

nog altijd verwarring over taken casemanager en bedrijfsarts

Stel, je bent een zieke werknemer en de arbodienst belt. Zit er dan een bedrijfsarts aan de andere kant van de lijn? Misschien. Maar de kans is groter dat het een casemanager, een basisarts, een vitaliteitscoach of iemand met soortgelijke functiebenaming is. Allesbehalve bedrijfsarts dus. Maar die wil wél van alles weten over jouw medische problemen. Mag dat zomaar?

Lees meer

Boete Inspectie SZW. Veel hoger dan voorheen!

Boete Inspectie SZW. Wat moet u betalen

De Arbeidsinspectie kan nu direct, zonder waarschuwing vooraf, een boete opleggen als u geen geldig basiscontract met een arbodienst afgesloten heeft. De normbedragen zijn bijgesteld en variëren van €340 tot €13.500 .

Lees meer

Is een arbodienst verplicht?

is een arbodienst verplicht

Is een Arbodienst verplicht? Sinds het wijzigen van de Arbowet op 1 juli 2017 lijken hier nogal wat misverstanden over te bestaan. Wat is er nu wel en niet wettelijk verplicht? Ziet u ook door de bomen het bos niet meer? Wij zochten het voor u uit.

Lees meer

Kosten Arbodienst

kosten arbodienst

Een Arbodienst is niet gratis: het woord zegt het al, het is een dienst en dienstverlening kost geld. Omdat arbodienstverlening verplicht is volgens de Arbowet, wordt deze dienstverlening door werkgevers vaak gezien als verplichte kostenpost. En dat is het natuurlijk ook maar waarom bij de keuze van een Arbodienst vooral kijken naar wat het kost en niet naar wat het oplevert?

Lees meer

Stage: Webredacteur met affiniteit voor HRM (>16 uur)

stageplaats

Wij hebben een stageplaats voor een Webredacteur met affiniteit voor HRM (>16 uur) HR Navigator is een HRM-adviesbureau gevestigd in Amersfoort. Met websites als Arbokiezer, HRM Softwarekiezer, Verzuimsystemen en Preventiekiezer (onze ‘kiezers’) adviseert HR Navigator jaarlijks zo’n 1.000 klanten bij het vinden van de best passende aanbieders voor elke specifieke HR-vraag. Persoonlijke aandacht in combinatie met…

Lees meer

Heeft u de juiste arbodienst? Check uw arbodienst op deze 10 punten

heeft u de goede arbodienst

Sinds 1 juli van dit jaar is de Arbowet op een aantal punten gewijzigd. In deze wet is het ‘Basiscontract Arbodienstverlening’ geïntroduceerd. Hierin is de minimale standaard wettelijk vastgelegd. Arbokiezer ziet dat veel werkgevers hun arbozaken nog niet goed geregeld hebben, wat kan leiden tot een flinke boete. Het boetebeleid van de SZW is aangescherpt.  Tijd dus voor een check-up.

Lees meer