Bel ons: 06 371 986 45 of 06 110 008 18

Vacature MKB Adviseur Arbo & Preventie

vacature

HR Navigator zoekt een MKB-adviseur Arbo & Preventie voor 24 – 40 uur. De adviseur adviseert al onze opdrachtgevers met minder dan 50 medewerkers. Je spreekt elke klant persoonlijk en bent gedreven om hen allemaal goed te ondersteunen bij de selectie van de best passende dienstverlener bij elke unieke vraag.

Lees meer

Stageplaats Online Marketeer

Stageplaats Online Marketeer

Wie zijn wij? Wij zijn HR Navigator, een onderzoeks- en adviesbureau dat alles in huis heeft wat een HR-afdeling nodig heeft aan dienstverleners en software. Wij bieden werkgevers online advies bij het selecteren van producten en diensten voor de HR-professional. HR Navigator maakt dienstverleners en software applicaties binnen het HR-domein op transparante wijze inzichtelijk en vergelijkbaar.…

Lees meer

Preventie onderzoek 2017. Er valt nog veel te leren!

preventie onderzoek 2017

De 8 highlights uit het onderzoek. Nieuw in ons land: HR Navigator voerde in maart en april voor het eerst het Preventie Onderzoek 2017 uit. Aanleiding voor dit onderzoek was de lancering van onze nieuwe site preventiekiezer.nl. Het Preventie Onderzoek 2017 is een uniek onderzoek onder aanbieders van preventieve diensten, zoals Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RIE), Preventief…

Lees meer

Workshop Vernet – Inkoop Arbodienstverlening en preventie in de zorg

Vernet Workshop logo

Is het Eigen Regie model nog houdbaar na de nieuwste privacy-decreten van de Autoriteit Persoonsgegevens? Wat is de impact van de nieuwe Arbowet die 1 juli ingaat voor zorginstellingen? En hoe combineer je arbozorg met zelfsturing? Volg de workshop van Vernet over arbo en preventie en u bent weer helemaal bij.

Lees meer

Arbodienst aanbesteden? Hoe doe je dat effectief.

arbodienst aanbesteden

In de publieke sector denken veel organisaties nogal eens dat zij arbodienstverlening moeten aanbesteden met dikke documenten. Gevolg: aanbestedingen zijn vaak onnodig tijdrovend, veel te duur en weinig oplossingsgericht. Wat gaat er mis? En hoe kan het anders?

Lees meer