Metaplanning

metaplanning bedrijfsartsMetaPlanning is een deskundige, pro-actieve, gecertificeerde, landelijk dekkende arbodienst,  met name gespecialiseerd op het onderwijs en de zorg.

Metaplanning heeft zeer ervaren experts in huis op het gebied van Arbo, verzuim, re-integratie en gezondheidsmanagement. MetaPlanning helpt klanten om de eigen regie te nemen in deze processen en stelt zich bij het uitoefenen van haar taken op als adviseur en coach. MetaPlanning is resultaatgericht (verzuim < 4 %)  en bereid hierover financiële afspraken te maken. Metaplanning is uniek in zijn dienstverlening en scoort al jaren een klanttevredenheid en werknemerstevredenheid boven de 8.

Metaplanning: visie en werkwijze

Uw medewerkers bij verzuim adequaat begeleiden; dat is waar wij als arbodienst voor staan. Nog belangrijker vinden we het om verzuim te voorkomen en te beperken zodat uw organisatie goed blijft draaien, uw medewerkers betrokken blijven en uw verzuimkosten laag zijn. Dat doen wij vanuit een visie die ook wel bekend staat als Eigen Regie.

Uitgangspunt van onze visie is dat verzuim een kwestie is van gedrag. Daarmee bedoelen we dat de beslissing om ziek te melden een persoonlijke keuze is van de medewerker. Net als de inspanningen die hij doet om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Wij gaan ervan uit dat leidinggevenden deze keuzes in veel gevallen kunnen beïnvloeden, namelijk door tijdig met de medewerker in gesprek te gaan en te kijken wat zijn mogelijkheden nog zijn. Op die manier houden de leidinggevenden zelf de regie over het verzuimproces. En dat blijkt te werken, zo leert onze ervaring.

Leidinggevende verantwoordelijk voor verzuimbegeleiding
Volgens het Eigen Regie Model is de leidinggevende dus de spil in de verzuimbegeleiding van de medewerker: hij is hiervoor primair verantwoordelijk en houdt tijdens het hele proces nauw contact met hem. Daarbij staat terugkeer naar het werk centraal: samen met de medewerker bekijkt de leidinggevende wat de mogelijkheden zijn en wat daarvoor nodig is. Dat is niet alleen belangrijk voor de medewerker en de organisatie, maar ook noodzakelijk op basis van de Wet verbetering poortwachter (WVP). Die verplicht werkgevers immers om actief te werken aan de re-integratie van verzuimende medewerkers.

Online / Diensten
We bieden een breed pallet aan online / diensten die uw werk uit handen nemen en uw medewerkers ondersteunen. MetaPlanning heeft online tools die u helpen uw verzuim te monitoren en diensten die uw verzuimpercentage blijvend verlagen en de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers vergroten.

Past Metaplanning bij u?

Wilt u weten of Metaplanning geschikt is voor uw organisatie? Arbokiezer hielp al 4.000 organisaties bij het vinden van een passende arbodienst. We weten dus precies wat arbodienstverleners wel en niet te bieden hebben. Maak gebruik van onze gratis arbodienst selectietool en vind snel en gemakkelijk de arbodienst die bij u past.

✓kies uit 45 arbodiensten ✓al 4.000 klanten ✓gratis

Arbokiezer krijgt gemiddeld een score van4.43 over een totaal van 257 beoordelingen

Overzicht alle arbodiensten

Liever zelf uw arbodienst selecteren? Hieronder staat een handig overzicht met alle arbodiensten in Nederland (in willekeurige volgorde). De lijst is gebaseerd op het meest uitgebreide jaarlijkse onderzoek onder arbodienstverleners in Nederland. Ruim 65 arbodiensten, casemanagement bureaus en bedrijfsarts maatschappen zijn door Arbokiezer in kaart gebracht aan de hand van ruim 140 criteria.

Rendemens

Rendemens helpt organisaties zodat medewerkers het beste van zichzelf kunnen én willen geven; en daarvoor hoef je niet ziek te zijn.
Lees verder
verzuim & zo

Verzuim & zo

Verzuim & zo vindt dat organisaties door betrokkenheid, passie, bevlogenheid en de juiste deskundigheid/rollen in staat zijn zelf de regie te nemen over verzuimbegeleiding.
Lees verder
goed

GOED

Goed is de eerste arbodienst die resultaat en rendement garandeert. Goed garandeert minder kosten en tijd, maar ook meer rendement en inzetbaarheid.
Lees verder
Arbodienst voor Kwaliteit en Zorg

Arbodienst voor Kwaliteit & Zorg

Arbodienst voor Kwaliteit en Zorg is een arbodienst in Den Helder die u ondersteunt bij alle zaken rondom preventie, verzuimbegeleiding en vaccinatie.
Lees verder
Richting

Richting

Richting zorgt voor de snelste weg van ziek naar werk. Door vanaf dag 1 de juiste zorg op het juiste moment aan te bieden kan verzuim met 20% omlaag.
Lees verder
capability

Capability

Capability streeft ernaar verzuim te voorkomen en het verzuimpercentage op een positieve wijze terug te brengen. Wij realiseren zo'n 30 procent minder verzuim dan het marktgemiddelde.
Lees verder
altena de jongh bedrijfsartsen

Altena de Jongh bedrijfsartsen

Van Altena & de Jongh bedrijfsartsen levert arboprofessionals zoals gecertificeerde bedrijfsartsen, bedrijfsmaatschappelijk werkers, arbeidsdeskundigen en casemanagers/verzuimconsulenten.
Lees verder
de bedrijfspoli

De Bedrijfspoli

De Bedrijfspoli is een kleinschalige en regionale arbodienst met aandacht voor direct contact met de klant.
Lees verder
arbotransparant

Arbo Transparant

Arbotransparant is een volledig geëquipeerde arbodienst en helpt u grip te krijgen op het verzuim en het reduceren van verzuimkosten.
Lees verder
argo advies

Argo Advies

Verzuim is een uitvloeisel van je bedrijfscultuur. Argo Advies pakt dit samen met haar klanten aan op weg naar duurzame productiviteit en een verhoogd rendement.
Lees verder

Zo werkt Arbokiezer. Vind in 15 minuten de beste arbodienst.

arbodienst vinden

Direct contact met een van onze arbo specialisten?

"Het is altijd leuk te horen, dat je organisaties echt hebt geholpen bij het vinden van een passende arbodienst. Arbokiezer is niet voor niets al jaren het vertrekpunt voor de selectie van een Arbodienst."

Bob Zeegers & Marco de Zeeuw

Bob_en_Marco_180x180

085 - 049 1540

Onze klantbeloften

✓ We helpen iedereen. Altijd!
✓ Gegarandeerd objectief
✓ Persoonlijk advies
✓ 10x sneller dan zelf doen
✓ Zorgvuldig geselecteerde aanbieders
✓ Gratis
✓ 5.000+ klanten

Betrouwbare partners

De deelnemende arbodiensten zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van gerenommeerde keurmerken zoals SBCA, Blik op Werk en lidmaatschap van brancheorganisatie OVAL. 

Ook vragen we onze klanten jaarlijks de arbodiensten te beoordelen. Een minimale gemiddelde klanttevredenheidscore van 7 is een eis.

sbca gecertificeerde arbodienst
blik op werk keurmerk
oval brancheorganisatie arbodiensten

Tien tips om te voorkomen dat jij de verkeerde arbodienst kiest

Ontvang de gratis arbodienst checklist en kies nooit meer een verkeerde arbodienst.

Je krijgt ook wekelijks tips om jouw werkzaamheden rondom arbo en personeel veel slimmer te doen.

Volg ons

Meer dan
klanten
kies uit
arbodiensten
klantevredenheid

Veelgestelde arbo vragen